Brusel si zaplatí pořady v Plzni

ČTK
10. 1. 2006 17:29
Plzeň/Brusel - Český rozhlas Plzeň bude letos jednou týdně vysílat tři nové pořady o EU. Umožní mu to dotace od Evropské komise, která na projekt Evropská setkání na vlnách Českého rozhlasu Plzeň poskytla 570.000 korun.

Stejnou částku vloží ve formě mezd a dalších interních nákladů do projektu i rozhlas, řekl ČTK autor projektu a vedoucí redakce zpravodajství Martin Sobotka. Český rozhlas Plzeň podle něj uspěl se svou žádostí jako jediný z českých rozhlasových producentů.

Rozhlas začne pořady o EU vysílat v únoru, poslední díly posluchači uslyší v lednu 2007. Nejkratším z pořadů bude Evropská minuta, která stručně shrne aktuální dění v EU.

V rozhovoru s některou regionální osobností v pořadu Evropa pod lupou se bude podrobněji probírat integrační proces. Hlavním pořadem bude půlhodinový Evropský magazín. "Populární herec Pavel Kikinčuk v něm vtipně oglosuje dění v Evropě, komentářem přispěje Lída Rakušanová a nedílnou součástí bude sestřih besedy s významnou evropskou osobností natočené na vybrané střední škole v západních Čechách," uvedl Sobotka.

 

Právě se děje

Další zprávy