Správa pohledávek OKD se odvolala proti rozhodnutí soudu, žádá miliardy

ČTK ČTK
21. 3. 2022 17:34
Správa pohledávek OKD se odvolala proti rozhodnutí soudu, žádá miliardy

Společnost Správa pohledávek OKD (dříve OKD) se odvolala proti listopadovému rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě, který zamítl společnou žalobu proti firmě New World Resources NV a podnikateli Zdeňku Bakalovi. Vyplývá to z informací na serveru justice.cz.

Firma OKD po New World Resources a Bakalovi chtěla více než 24,5 miliardy korun kromě jiného za vyplacené dividendy, které považuje za neoprávněně vyplacené. Soud ale v listopadu rozhodl, že výplaty dividend byly v souladu se zákonem. Bakalova mluvčí Šárka Samková tehdy uvedla, že podnikatel vítá, že soud potvrdil závěry vyšetřování policie a státního zastupitelství a odmítl obvinění související s kauzou OKD jako neopodstatněná.

Podle Správy pohledávek OKD rozhodnutí soudu mimo jiné spočívá v nesprávném právním posouzení věci. "Soud prvního stupně neúplně zjistil skutkový stav věci, neboť neprovedl navržené důkazy potřebné k prokázání rozhodných skutečností," uvedla společnost. Navrhuje proto, aby odvolací soud rozsudek změnil a nařídil žalovaným částku zaplatit.

 

Právě se děje

Další zprávy