Soutěž TOP 77 vín vyhrála kolekce od Zámeckého vinařství Bzenec

ČTK ČTK
5. 9. 2023 18:56
Soutěž TOP 77 vín vyhrála kolekce od Zámeckého vinařství Bzenec

Vítězem 25. ročníku soutěže TOP 77 vín v České republice se stalo Zámecké vinařství Bzenec. Získalo hlavní cenu Eduarda Postbiegla za nejlepší kolekci vín v soutěži, ve čtyřech předchozích letech toto ocenění dostalo vinařství Michlovský. Výsledky soutěže novinářům oznámili pořadatelé, slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční ve čtvrtek v Besedním domě v Brně.

Šanci na vítězství dává kolekci jednoho vinařství to, že má alespoň jedno víno oceněné pěti hvězdičkami a dalších pět se třemi nebo čtyřmi hvězdičkami. Zámecké vinařství Bzenec mělo pět hvězdiček pro dvě přihlášená vína, čtyři hvězdičky pro tři přihlášená vína a tři vína získala ocenění třemi hvězdičkami.

"Do soutěže letos 108 vinařů přihlásilo 609 vín, což je méně než v minulých letech. Určitou roli zřejmě sehrálo to, že jsme museli zavést manipulační poplatek za účast. Ale podle toho, co víme z komunikace z ostatních soutěží, letos se obecně do soutěží hlásilo méně vín," konstatoval ředitel a zakladatel soutěže Dan Mádr. Ze 609 přihlášených vín jich 12 získalo pět hvězdiček, 44 čtyři hvězdičky a 247 tři hvězdičky.

 

Právě se děje

Další zprávy