Síť hračkářství Sparkys mění majitele, Pawlowski ji prodal

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
23. 4. 2015 11:00
Řetězec koupil podnikatel Petr Homolka, který už dříve ovládl také e-shop 4kids.cz.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Realitní magnát Sebastian Pawlowski prodal tuzemskou hračkářskou síť Sparkys. Novým majitelem se stal podnikatel Petr Homolka prostřednictvím firmy Wormelen Group. S odkazem na informace v obchodním rejstříku to napsal deník E15.

K transakci se nepodařilo získat komentář ani jedné ze stran. Cena za prodej řetězce, který patří k největším v Česku, tedy není známa.

Už loni koupil Homolka internetový obchod 4kids.cz. V kombinaci se Sparkys, které mají celkem 18 poboček v sedmi velkých městech, tak vznikl největší hráč na českém trhu s hračkami s tržbami kolem 1,5 miliardy korun, uvedl už dříve server Motejlek.com.

Homolka dosud podnikal v úplně jiných oblastech - například mzdové a pracovní agendě nebo zajišťování víz mezi Evropskou unií a Ruskem.

Řetězec Sparkys založili v roce 1998 Sebastian Pawlowski se svou manželkou Katherine Butler. Do sítě patří čtyři Domy hraček (dva v Praze a po jednom v Brně a Olomouci) a dále menší obchody ve velkých nákupních centrech.

Sparkys předloni utržil 330 milionů korun. Mezi další velké prodejce hraček v Cěsku patří například Bambule, Dráčik, HM Studio a Pompo. Obrat tuzemského trhu s hračkami je zhruba pět miliard korun ročně.

 

Právě se děje

Další zprávy