ŘSD omezí na začátku prázdnin opravy silnic kvůli průjezdnosti

ČTK ČTK
28. 6. 2018 12:03
Opravy silnic, kvůli kterým by se musely zavírat jízdní pruhy, Ředitelství silnic a dálnic omezí.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Petr Dohnal

Praha - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) omezí na začátku prázdnin opravy silnic, kvůli kterým by se musely zavírat jízdní pruhy. Týká se to tohoto pátku a soboty, 4. až 6. července a také 8. července. Pokračovat ale budou dlouhodobé uzavírky. Dnes o tom informoval mluvčí ŘSD Jan Studecký. Aktuální informace jsou k dispozici na webu dopravniinfo.cz.

"Abychom udrželi naše komunikace v dobrém stavu, musíme každoročně opravit přibližně pět procent sítě. V aktuálním období opravujeme výrazně více, protože v minulosti toto pravidlo nebylo dodržováno," uvedl mluvčí. Při současném tempu by se prý ŘSD mělo dostat na pět procent okolo roku 2020.

O prázdninách bude pokračovat modernizace dálnice D1 v pěti úsecích. Řidiči tak musí počítat s omezením mezi Ostředkem a Šternovem, Hořicemi a Koberovicemi, Humpolcem a Větrným Jeníkovem, Jihlavou a Velkým Beranovem a také v úseku Velké Meziříčí východ - Lhotka.

Kvůli začátku prázdnin chystají opatření také vlakoví dopravci. České dráhy posílí vlaky o několik tisíc míst k sezení, rozšíří zejména spoje v pátek a sobotu. V příštím týdnu přidají do pravidelných vlaků posilové vozy kvůli Všesokolskému sletu v Praze. Zvýšení kapacit svých spojů o tisíce míst připravuje i soukromý železniční dopravce RegioJet.

 

Právě se děje

Další zprávy