Rádio Impuls míří pod Babiše, první podmínka splněna

ČTK ČTK
10. 1. 2014 15:25
Rada pro rozhlasové a televizní vysílání souhlasí s převodem společnosti Londa pod Agrofert
Andrej Babiš.
Andrej Babiš. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Rada pro rozhlasové a televizní vysílání souhlasí s převodem společnosti Londa, která provozuje nejposlouchanější rozhlasovou stanici Impuls, pod firmu Agrofert.

Transakci oznámenou loni v listopadu začal na konci roku posuzovat také Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Souhlas Rady pro rozhlasové a televizní vysílání byl jednou z podmínek k dokončení transakce.

Agrofert podnikatele a šéfa politického hnutí ANO Andreje Babiše má podle uzavřené smlouvy získat dosavadní podíly společností Eurocast GmbH Radio Venture & Management a obchodní podíl podnikatele Ivana Baťky.

Kromě Impulsu provozuje Londa také pražskou rozhlasovou stanici RockZone 105,9. "Koupě společnosti Londa představuje rozšíření naší mediální působnosti do oblasti rozhlasového vysílání, což, jak věříme, dále posílí atraktivitu naší mediální divize pro obchodní partnery a podpoří její další rozvoj," uvedl již v listopadu člen představenstva Agrofertu Libor Němeček.

Společnost Londa byla založena v roce 1993 a v současnosti je jedním z nejvýznamnějších hráčů na českém rozhlasovém trhu. Provozuje dlouhodobě nejposlouchanější Rádio Impuls s aktuálním podílem na rozhlasovém trhu 12,5 procenta. Pražská stanice RockZone 105,9 je zaměřena na rockovou hudbu a její týdenní poslechovost dosahuje přibližně 60 tisíc posluchačů.

Babiš do médií vstoupil předloni založením bezplatného týdeníku 5plus2. Loni koupil vydavatele Mafra, pod kterého spadají i Mladá fronta Dnes a Lidové noviny a také internetové portály iDnes.cz a Lidovky.cz. Do vydavatelské skupiny patřily také rozhlasové stanice Expres radio a Classic FM, které ale byly následně převedeny na původního vlastníka Mafry Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft.

Podle oficiálního oznámení z tohoto týdne se jejich novým majitelem stane společnost Voice of Prague, za kterou stojí Petr Stuchlík, spoluzakladatel finančně-poradenské společnosti Fincentrum a někdejší dlouholetý šéf obchodu digitálních médií společnosti v Mafra.

 

Právě se děje

Další zprávy