Foto: Tak vypadá Nábytek roku. Jako inspirace posloužily poštovní balíky

Vítězný výrobek společnosti mminterier.
Jídelní stůl ONTUR 35, společnost Dřevotvar družstvo, design: Jan Sedláček. Podnoží stolu je vyrobeno z masivního dubu. Pláty stolu jsou opatřeny UV tvrzeným vysoce odolným nátěrem. Oblé linie stolových plátů umožňují příjemnou komunikaci stolovníků. Důmyslný a osvědčený systém rozkládání, takzvaná štýrská konstrukce, umožňuje pohodlné stolování až deseti osob.
Kancelářský nábytek WOOW, výrobní společnost FORM, design: Daniel Barták a Radek Pomp. WOOW vznikl z požadavku řešit interiéry kanceláří vzdušně, moderně, s barevnou hravostí a s využitím elegantních lichoběžníkových tvarů. Stolový i úložný nábytek této řady má bezpečné, zaoblené rohy a bezúchytkové otevírání. Design umožňuje opatřit pracovní plochu stolu měkkou koženou psací deskou s možností zapuštění datových přípojek. Podnož stolu je vyrobena z nerezu v luxusním spojení s bílou barvou.
Ložnice AMANTA, výrobní společnosti JELÍNEK - výroba nábytku, design: Jaroslav Juřica. Charakteristickým prvkem kolekce je iluze levitace, která stojí v protikladu vůči použitému masivnímu dubu. Design pochází z dílny Jaroslava Juřici, který toto tvrdé dřevo odlehčil při zachování charakteru pevné dubové postele. Výrazně ustoupený sokl a noční poličky coby malá křídla tak vyvolávají dojem vznášení se v prostoru. Rostlé dřevo je zdůrazněno výrazným zaoblením hran, které mají funkční i ergonomický význam – především u bočnic postele při dosedání na matraci a pak na všech vnějších exponovaných hranách nábytku.
Pohovka SOFT, výrobní společnost mminterier, design: hipposdesign. Nová kolekce čalouněného nábytku Soft navržená pro firmu mminterier je tvořena ocelovou nosnou konstrukcí v kombinaci polyuretanových pěn a 3D potahových látek. Ze tří řad měkkých opěrných polštářů jsou poslední dvě volně vložené. Soft je navržen tak, aby se vešel do malého bytu, ale zároveň uměl vytvořit pohodlnou platformu v prostoru velké kubatury. Kolekce obsahuje křeslo, malou sofu a velkou sofu.
Foto: AČN
Ekonomika Ekonomika
17. 3. 2016 14:30
Asociace českých nábytkářů vyhlásila ocenění Nábytek roku 2016. Přihlásit se mohly všechny firmy, které v Česku nábytek vyrábějí. Hodnotí se design, inovace, funkčnost, bezpečnost, estetika i vhodnost použité technologie a materiálu. Pětičlenná odborná komise je tvořena nezávislými odborníky, její doporučení schvaluje představenstvo asociace.
 

Právě se děje

Další zprávy