Pošta dostala půlmilionovou pokutu. Na webu jí podle ČTÚ chyběly informace o pobočkách

ČTK ČTK
12. 4. 2016 13:41
Pošta s rozhodnutím nesouhlasí a chce se obrátit na soud. Pošta podle Českého telekomunikačního úřadu téměř dva roky nezveřejňovala správný seznam poboček s jejich rozdělením podle toho, které poskytují základní a které ostatní služby.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: ČTK

Praha - Český telekomunikační úřad dal České poště půlmilionovou pokutu za to, že na internetu neměla některé informace o svých pobočkách. Pošta s rozhodnutím nesouhlasí a chce se obrátit na soud. Uvedl to zpravodajský web Českého rozhlasu.

Pošta podle Českého telekomunikačního úřadu téměř dva roky nezveřejňovala správný seznam poboček s jejich rozdělením podle toho, které poskytují základní a které ostatní služby. Tím firma neplnila svou informační povinnost, tvrdí úřad.

Pošta s odůvodněním nesouhlasí a informace na svém webu považuje za dostatečné, řekl rozhlasu mluvčí pošty Matyáš Vitík. Podnik podle něj uloženou pokutu zaplatí, proti rozhodnutí Českého telekomunikačního úřadu se ale bude bránit žalobou.

Česká pošta provozuje 3200 poboček a zaměstnává přes 30 000 lidí. V rámci projektu Pošta Partner převádí některé pobočky na jiné provozovatele, například na obecní úřady a místní obchodníky.

Sdružení místních samospráv minulý týden uvedlo, že projekt nemá vyvážené podmínky a některé obce na něj doplácejí. Sdružení žádá vládu, aby provedla revizi projektu.

 

Právě se děje

Další zprávy