Obrazem: Hartmann přesunul výrobu operačních pomůcek do Česka. Vznikají v dokonale čistém prostředí

Klikněte pro vstup do galerie.
Výrobce zdravotnických potřeb a pomůcek Hartmann-Rico rozšířil automatizaci pro výrobu operačních roušek v závodě ve Veverské Bítýšce na Brněnsku, investoval 90 milionů korun.
Čistota je v byznysu Hartmann - Rico nezbytná, protože závod ve Veverské Bítýšce je součástí divize prevence infekcí. Vyrábí se tu především operační roušky a také tu probíhá balení takzvaných CPT setů.
Tyto sety se dosud vyráběly v Německu, avšak v posledních letech se výroba postupně přesouvala do Česka.
Nyní se tento proces zakončil a dnes už se zmíněné zboží vyrábí pouze v tuzemských závodech, které jsou kromě Veverské Bítýšky ještě v Havlíčkově Brodě, Chvalkovicích a v Zastávce u Brna. Jejich použití by podle zástupců společnosti mělo přispět k úsporám nejen v českých nemocnicích.
Foto: Tomáš Škoda
ČTK Sandro Elčić, Tomáš Škoda, ČTK
28. 8. 2018 18:01
Německý výrobce zdravotnických pomůcek Hartmann-Rico dokončil přesun své výroby do Česka. Podívejte se, jak moderní linka na operační roušky a sady vypadá.

Veverská Bítýška - Už v uplynulých letech začal německý výrobce zdravotnických pomůcek přesouvat výrobu roušek a operačních setů do svých českých závodů zastřešených firmou Hartmann - Rico. Nyní je podle představitelů firmy přesun dokončen a veškeré zmíněné výrobky produkují české továrny. Nedostatek tuzemských zaměstnanců řeší 90milionovu investicí do automatizace.

Do svého největšího českého závodu ve Veverské Bítýšce nakoupil nové výrobní linky. Ty jsou součástí výrobních hal, z nichž jednu v jihomoravské obci v úterý slavnostně otevřeli zástupci české pobočky a také návštěva z německé centrály.

 

Právě se děje

Další zprávy