Oprava D1 u Velké Bíteše pokračuje, mírně se prodraží

ČTK ČTK
15. 8. 2013 10:55
Společnost OHL ŽS na úseku několik týdnů nepracovala
Srpen na D1
Srpen na D1 | Foto: Radek Pecák

Praha/Brno - Rekonstrukce dálnice D1 u Velké Bíteše na Vysočině pokračuje. Firma OHL ŽS na ni poslala desítky dělníků. "Cena za práce by se měla zvýšit asi o pět až šest milionů korun, což odpovídá zhruba jednomu procentu hodnoty zakázky," řekl mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold. Kvůli devítikilometrovém úseku dálnice vedou vede stát a vítěz tendru několikaměsíční spory.

OHL ŽS na úseku několik týdnů nepracovala. Na místo se vrátila koncem července den poté, co ji ministr dopravy Zdeněk Žák vyzval k okamžitému obnovení práce, jinak jí investor vypoví smlouvu. V posledních týdnech ale měla OHL ŽS na místě jen minimum mechanizace. Nyní je podle Neřolda na místě asi 30 až 40 dělníků a zhruba 20 kusů těžké techniky.

"Práce by měly pokračovat podle původního plánu, ale firma je bude muset zřejmě urychlit, aby stihla domluvené termíny," řekl Neřold. Spory byly o stav krajnice, který neodpovídal dokumentaci. Firma by dnes měla začít s odfrézováním vozovky právě na krajnici.

"Dělníci budou zatím postupovat podle původního projektu ve spodních vrstvách krajnice. Na technickém řešení jsme s Ředitelstvím silnic a dálnic domluveni. Řeší se otázka ceny, bude se zpracovávat cenová bilance technického řešení," řekl ve čtvrtek zástupce společnosti OHL ŽS Tomáš Psota.

 

Právě se děje

Další zprávy