Pražské obchodní centrum Šestka má opět nového majitele. Ještě letos změní podobu

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
1. 2. 2018 12:35
Obchodní centrum je v blízkosti pražského Letiště Václava Havla se v minulosti potýkalo s nízkou návštěvností.
Obchodní centrum Šestka.
Obchodní centrum Šestka. | Foto: OC Šestka

Praha - Obchodní centrum Šestka v Praze 6 po roce a čtvrt změnilo vlastníka. Skupina Pale Fire Capital ho prodala realitnímu podnikateli Romanu Pilíškovi a jeho společníkům. Informuje o tom server E15. Cenu transakce ani jedna ze stran neuvedla.

Pale Fire Capital je skupina českých investorů, kteří stáli u zrodu internetového prodejce ePojištění.cz. Za firmou stojí Jan Barta, Dušan Šenkypl a David Holý. Šestku koupili za asistence investiční skupiny Wood & Company za blíže neurčenou cenu na konci roku 2016.

Obchodní centrum Šestka
Obchodní centrum Šestka | Foto: ČTK

"Naše dobrodružství s Obchodním centrem Šestka trvalo nakonec jen 15 měsíců, tento týden jsme ho zase prodali. Byznysově to nebyl špatný deal," uvedl Petr Krajíček z Pale Fire Capital.

Obchodní centrum je v blízkosti mezinárodního Letiště Václava Havla Praha. Má prodejní plochu 27 300 metrů čtverečních a zhruba 100 obchodů. V předchozích letech se potýkalo s nízkou návštěvností. Podle mediálního zástupce nových vlastníků Jiřího Hlinky ale nyní centrum vykazuje růst návštěvnosti i tržeb.

Noví majitelé chystají přeměnu interiérů, podepsali také smlouvy s novými nájemci obchodů. "Lze hovořit o remodelingu, který se dotkne interiérů i mixu nájemců. Už nyní, v podstatě měsíc po práci nového managementu a obchodního týmu, je centrum před podpisem smluv s několika významnými hráči. Další nájemci budou expandovat," řekl Hlinka webu E15.cz. Viditelné výsledky lze podle něj očekávat už v první polovině roku.

 

Právě se děje

Další zprávy