Operátor O2 zavedl half SIM karty. Poloviční velikost ušetří tři tuny plastu ročně

ČTK ČTK
27. 1. 2021 15:31
Operátor O2 od nového roku přešel na takzvané half SIM karty, které mají poloviční velikost plastového nosiče než původní karty. Díky tomu ušetří ročně tři tuny plastu. O2 to ve středu uvedla v tiskové zprávě.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jakub Plíhal

Všechny nové vydávané SIM karty budou mít podobu half SIM. Znamená to, že samotná SIM karta, jejíž rozměr se nezměnil, je umístěna v rámečku o poloviční velikosti než dosud. "V předchozích letech jsme byli svědky, že pro lidi, ale i větší a menší firmy byla recyklace jedním z prioritních témat. Poslední rok se ale situace díky covid pandemii obrátila zase naruby. A tak například vše, co není obaleno v plastu, je nyní potenciálně nebezpečné," podotkla CSR manažerka O2 Marie Mališková.

Tématem, které je po Vánocích, kdy řada lidí dostává nové telefony, opět aktuální, je také recyklace starých telefonů. V českých domácnostech se podle průzkumu z loňského roku hromadí až milion mobilů, které by mohly být recyklovány a většina materiálů opětovně využita. Telefony odevzdané v O2 Prodejně navíc pomohou dobré věci. Každé zařízení odevzdané k ekologické likvidaci přispěje 25 Kč Lince bezpečí. Jen v loňském roce bylo u O2 odevzdáno 11 417 starších zařízení.

 

Právě se děje

Další zprávy