"Nudná společnost" Elona Muska spouští prodej plamenometů. Rozproudí prý každý večírek

Sandro Elčić
29. 1. 2018 11:46
Firma The Boring Company nabízí plamenomet za 500 dolarů. Stojí za ní inovativní podnikatel Elon Musk, který chce se získanými penězi stavět podzemní dopravní sítě.
Elon Musk na svém Instagramu představil plamenomet | Video: instagram.com/elonmusk/

Hawthorne - Vydělat si na budování podzemních komunikací a hloubení tunelů prodejem nesouvisejícího zboží zní netradičně. Pokud je ovšem tímto zbožím plamenomet, reklama po celém světě je zaručena.

Právě tímto způsobem se rozhodl získat prostředky pro svou společnost The Boring Company její zakladatel Elon Musk. Příbývá tak další z řady jedinečných projektů z dílny zakladatele automobilky Tesla. Informoval o tom zpravodajský server CNN Money

V překladu Nudná společnost se tímto krokem jasně odchyluje od svého názvu, který ještě donedávna nemusel působit jako očividný protimluv. Firma začala své působení prodejem obyčejných kšiltovek s názvem společnosti. Padesát tisíc čepic celkem za milion dolarů se jí podařilo rozprodat za dva měsíce - od října do prosince. Musk poté na svém twitteru oznámil, že bude následovat plamenomet, což jeho fanoušci pokládali spíše za vtip.

V neděli však firma skutečně oznámila spuštění jejich prodeje. O vtip se tedy patrně nejedná, ačkoliv zakladatel firmy k propagaci přistupuje s humorem.

"Samozřejmě plamenomet je strašně špatný nápad. Určitě si ho nekupujte. Pokud tedy nemáte rádi zábavu," píše Musk na svém twitterovém účtu. Důvody, proč si zbraň koupit pak rozšiřuje i o to, že vás zaručeně ochrání v případě zombie apokalypsy a také rozproudí každý večírek. Kromě plamenometu za 500 dolarů (cca 10 000 korun) se na stránce The Boring Company prozíravě prodává i hasící přístroj.

V pondělí Musk oznámil, že už je prodáno sedm tisíc kusů za 3,5 milionu dolarů. Kapacita je přitom omezena dvaceti tisíci kusů.

Vydělané peníze chce firma použít k hloubení tunelů. Podle jejích internetových stránek jsou podzemní sítě jedinou možností jak vyřešit zácpy v ulicích měst. Ve finále by měly tunely fungovat tak, že do nich auto sjede výtahem, a pak se bude pohybovat na magnetické platformě rychlostí až 200 kilometrů za hodinu.

Aby bylo možné tohoto cíle dosáhnout, je podle společnosti potřeba zlevnit a zrychlit metody hloubení tunelů, k čemuž by měly sloužit právě peníze z čepic a plamenometů.

 

Právě se děje

Další zprávy