Mountfield loni zvýšil tržby o 15 procent, prodej bazénů byl díky horkému létu rekordní

ČTK ČTK
15. 8. 2016 10:36
Prodejce zahradní techniky a bazénů Mountfield loni zvýšil tržby o 15 procent na 4,5 miliardy korun. Mountfield loni na podzim uvedl, že očekává za celý rok nejvyšší tržby za 25 let existence. Díky horkému létu byl prodej bazénů rekordní.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Mountfield

Praha - Prodejce zahradní techniky a bazénů Mountfield loni zvýšil tržby o 15 procent na 4,5 miliardy korun. V roce 2014 firma měla tržby 3,9 miliardy korun a zvýšila šestkrát zisk na 84 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Mountfield loni na podzim uvedl, že očekává za celý rok nejvyšší tržby za 25 let existence. Díky horkému létu byl prodej bazénů rekordní.

Mountfield založil v roce 1991 podnikatel Ivan Drbohlav. První tuzemskou prodejnu otevřel v březnu téhož roku v Mnichovicích u Prahy. Společnost má nyní v ČR 57 prodejen.

Obrat trhu se zbožím pro dům, bydlení a zahradu činí v Česku zhruba 30 miliard korun ročně. Na tuzemském trhu působí sedm řetězců - OBI, Bauhaus, Baumax (Merkury Market), Globus Baumarkt, Hornbach Baumarkt, Uni Hobby a Mountfield.

Hornbachu v Česku stouply ve finančním roce 2014/2015 tržby o devět procent na 5,16 miliardy korun. Zisk zůstal na úrovni 143 milionů korun. Německým hobbymarketům OBI v ČR předloni klesl zisk o 29 procent na 101 milionů korun. Tržby řetězce stouply o tři procenta na pět miliard korun.

 

Právě se děje

Další zprávy