Moderní byt bez WC a koupelny. Tak jej vidí Designblok 2010

Moderní byt bez WC a koupelny. Tak jej vidí Designblok 2010
Výzkum civilizačních trendů počítá se zánikem už dnes sjednoceného prostoru obývacího pokoje a kuchyně. Instantní potraviny nebude třeba upravovat ani skladovat při nízkých teplotách. Jídlo po rozbalení bude ihned upraveno ke konzumaci (návštěvnické amarouny?). Funkci obýváku nahradí tzv. relax room s 3D televizí.
Diska, noční kluby a bary budou v budoucnu (podle tvůrců tohoto návrhu) díky vzrůstajícímu počtu teroristických útoků zakázány stejně jako ostatní veřejné prostory (kina, divadla, koncertní sály).  Ke společenským potřebám bude sloužit v privátních bytech tzv. Party room.
Od počátku 20. století tráví muž stále více času sportem, v němž hledá relaxaci i adrenalin. Proto by v moderním bytě neměl chybět oddělený kumbál pro sportovní náčiní.
Ženy naopak tíhnou k lifestylu a módě. V bytě by proto měly mít vlastní butik. Tolik k návrhu kompletního bytu pro příští generace.
Foto: Jan Langer
Jan Langer
6. 10. 2010 11:55

Praha - V rámci 12. ročníku Designbloku si jeho návštěvníci budou moci kromě jiného prohlédnout i návrh moderního bytu budoucnosti, tak jak si jej představují současní architekti.

Letošní přehlídka nejnovějších trendů v designu je otevřena do 10. října v Superstudiu v na Bubenské ulici v Praze 7 - v architektonicky působivém komplexu bývalého palace Elektrických podniků.

Přijďte se podívat.

 

Právě se děje

Další zprávy