Microsoft bude v Praze vyvíjet nový systém, hledá programátory

ČTK ČTK
7. 9. 2016 8:53
Americká softwarová společnost otevírá v Praze vývojové centrum systémů pro řízení vztahů se zákazníky. Do konce letoška chce přijmout 80 lidí, celkem má v příštích letech vzniknout až 200 pracovních míst. Microsoft už má v Praze vývojové centrum aplikace pro videohovory Skype, kde pracuje zhruba 250 lidí.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Praha – Po aplikaci pro videohovory Skype bude americká softwarová společnost Microsoft v Praze vyvíjet také systémy pro řízení vztahů se zákazníky, marketing a prodej. Do nového centra teď přijme 80 zaměstnanců.

Pražský tým bude součástí globální vývojové divize Microsoft Dynamics CRM a bude spolupracovat s týmy v USA, Indii, Dánsku a Švýcarsku. "CRM aplikace zásadně ovlivňují a i nadále budou ovlivňovat oblast řízení vztahu se zákazníky, ale také marketing nebo prodej. Z toho důvodu je investice Microsoftu do posílení vývoje CRM produktů logickým krokem," uvedl ředitel vývojové divize Microsoft Dynamics CRM v Česku a Dánsku Martin Košťál.

Pro nové vývojové centrum bude Microsoft hledat programátory v celém regionu střední Evropy. "V tuto chvíli jsou otevřeny pozice pro spíše zkušenější programátory," uvedla firma. Nyní pro nové centrum potřebuje hlavně softwarové inženýry, práci nabídne také absolventům vysokých škol s technickým zaměřením.

Microsoft je největším výrobcem softwaru na světě a jeho operační systém Windows používá většina osobních počítačů. Společnost vnikla v dubnu 1975, česká pobočka zahájila činnost v roce 1992.

Podívejte se, jak vypadají kanceláře, ve kterých pracují zaměstnanci společnosti Microsoft. | Video: Štěpán Kačírek
 

Právě se děje

Další zprávy