Liberty Ostrava od ledna zvýší mzdy v průměru o 6,2 procenta

ČTK ČTK
3. 12. 2021 13:25
Liberty Ostrava od ledna zvýší mzdy v průměru o 6,2 procenta

Zaměstnancům hutní společnosti Liberty Ostrava se od ledna příštího roku zvednou mzdy v průměru o 6,2 procenta. Tarifní třídy se zvýší v průměru o 1700 korun a u vybraných dělnických profesí, které zaměstnavatel považuje za kritické, narostou ještě průměrně o dalších 750 korun.

S výjimkou managementu také zaměstnanci ve mzdě za listopad dostanou jednorázovou odměnu 25 000 korun za mimořádné hospodářské výsledky. Vyplývá to z dodatku kolektivní smlouvy, na kterém se odbory dohodly s vedením firmy. V pátek to uvedla mluvčí huti Barbora Černá Dvořáková.

Průměrný měsíční výdělek bez započtení platů managementu činil v roce 2020 v huti 37 408 korun. Předpokládaný letošní průměrný měsíční výdělek bez managementu je 40 027 korun.

Na dodatku kolektivní smlouvy se odbory s vedením firmy dohodly po sedmi kolech intenzivních jednání. V platnosti zůstává systém veškerých odměn a benefitů. "Dále bylo dohodnuto zvýšení příplatků za práci ve ztížených pracovních podmínkách, za práci v noci, v sobotu a v neděli a navýšení odměny za pracovní pohotovost," uvedla Černá.

 

Právě se děje

Další zprávy