Leo Express začne jezdit do Mnichova, Lince a Salcburku

ČTK ČTK
26. 7. 2016 17:35
Od půlky srpna začne mezi Prahou a Mnichovem jezdit nová autobusová linka společnosti Leo Express. Až do Lince a Salcburku bude prodloužen spoj, který momentálně končí v Českém Krumlově.
Mezinárodní linka, Leo Express
Mezinárodní linka, Leo Express | Foto: Leo Express

Praha - Společnost Leo Express spustí 15. srpna novou autobusovou linku z Prahy do Mnichova. Dopravce zároveň prodlouží nynější autobusový spoj z Prahy do Českého Krumlova, který bude nově zajíždět do rakouského Lince a Salcburku. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Zavedením nových linek rozšíří Leo Express svoji síť do Rakouska, kam už jeho autobusy jezdí nyní. "Zároveň poprvé vstupujeme s vlastní autobusovou linkou Leo Express na německý trh," uvedl ředitel firmy Peter Köhler.

Přímé autobusové spojení z Prahy do Mnichova nabízí z českých dopravců například společnost Eurolines. Do mnichovské metropole jezdí i společnost Student Agency, která provozuje také přímou autobusovou linku do Lince a Salcburku.

Soukromá společnost Leo Express zahájila činnost v roce 2013 jako železniční přepravce. Provozuje kromě osobních vlaků i autobusové linky. Letos v červnu firma koupila dopravní společnost TigerExpress zaměřenou na autobusovou a minibusovou přepravu. Společnost patřící podnikateli Leoši Novotnému tím rozšířila síť o šest nových linek do polské Vratislavi, Krakova a Katovic a rovněž do Vídně a Košic.

 

Právě se děje

Další zprávy