Koronavirus přilepil Čechy k obrazovkám. S elektronickými médii tráví dlouhé hodiny

ČTK ČTK
21. 3. 2020 21:46
Po zavedení opatření proti šíření koronaviru vzrostl čas, který Češi stráví s elektronickými médii, v průměru o půl hodiny na celkových 8,5 hodiny denně. Minulou neděli 15. března 2020 to bylo dokonce 9,75 hodiny u televize, rozhlasu nebo na internetu. Vyplývá to z průzkumu agentury Median.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Lukáš Bíba

Hlavním zdrojem růstu je sledovanost televize. Ta dosáhla v neděli 5,5 hodiny proti běžným víkendovým čtyřem hodinám. Jedním z hlavních zdrojů nárůstu sledovanosti TV je zpravodajství, a to především to večerní. Největší nárůst zaznamenala ČT24, které vzrostla sledovanost proti předchozím víkendům o 130 procent. ČT1 vzrostla večerní sledovanost o víc než čtvrtinu, Nově o devět procent a Primě o osm.

Čas strávený s rádii v porovnání s předchozími víkendy mírně klesá. Čas s internetem v poslední dny minulého týdne naopak proti obvyklému víkendovému dni naopak mírně vzrostl, a to jak na PC, tak na mobilních zařízeních. V neděli přesáhl čtyři hodiny denně, s mobilními aplikacemi to bylo dohromady téměř pět hodin.

Češi poslední víkend trávili rovněž o něco více času na facebooku, stránkách Seznamu a YouTube, a to v průměru 51 minut denně na facebooku, téměř 50 minut na Seznamu a více než 26 minut na YouTube včetně mobilních aplikací těchto platforem.

VIDEO: Martin Veselovský ukazuje, jak nosit ochrannou roušku. 

Nosit jakékoliv roušky má smysl. Zejména proto, že tak budeme chránit své okolí před našimi, možná nakaženými kapénkami. | Video: Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy