Komerční banka: Deset miliard zisku za devět měsíců

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
7. 11. 2013 8:48
Aktiva banky stoupla od začátku roku o 2,2 procenta na 804 miliard korun.
Foto: Jan Langer

Praha - Necelých deset miliard čistého zisku hlásí Komerční banka za první tři čtvrtletí roku 2013. Meziročně jde o pokles ve výši 12,5 procenta na 9,6 miliardy korun, po očištění o jednorázové položky činil meziroční pokles čistého zisku 7,7 procenta.

Komerční banka tak za prvních devět měsíců roku 2013 vydělala o takřka dvě miliardy čistého méně než konkurenční Česká spořitelna. Ta již ohlásila za stejné období čistý zisk ve výši 11,5 miliardy korun.

Aktiva banky stoupla od začátku roku o 2,2 procenta na 804 miliard korun. Objem úvěrů meziročně narostl o 2,9 procenta na 475,7 miliardy korun. Objem vkladů stoupl o 4,8 procenta na 592,0 miliard korun.

„Vstup české ekonomiky do fáze růstu se dosud neprojevil výrazným zrychlením růstu objemu úvěrů. Na druhou stranu indikátory důvěry domácností a podniků se zlepšují a my jsme dosáhli vynikajících výsledků u některých úvěrových produktů, jako třeba u hypoték a financování vývozu. Existují náznaky, že podniky připravují nové investice a chuť spotřebitelů si půjčit roste,“ řekl k výsledkům Albert Le Dirac’h, předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky.

Podrobnosti připravujeme.

 

Právě se děje

Další zprávy