Král hazardu a ropy. Miliardář Komárek oslavil 50 let, podívejte se na jeho říši

ČTK on ČTK, on
19. 3. 2019 6:00
Minulý týden miliardář Karel Komárek oslavil padesáté narozeniny. K narozeninám si dal neotřelý dárek: za miliardy korun koupil od Jiřího Šmejce zbývající podíl v loterijním gigantu Sazka a stal se jeho stoprocentním vlastníkem. Komárkův majetek je však rozmanitý a nezaměřuje se jen na oblasti hazardu a těžby, se kterou původně v rámci firmy Moravské naftové doly začínal. Jeho firma KKCG podniká také v oblasti v cestovním ruchu, realitách i v IT. Podívejte se na přehled majetku čtvrtého nejbohatšího Čecha.
Foto: KKCG

Začátky s armaturami

  • Karel Komárek se narodil se 15. března 1969 v Hodoníně. Vystudoval střední školu strojírenského zaměření. Pracoval v Sigmě Hodonín. 
  • Jeho první podnikatelské kroky se datují do roku 1992. Tehdy si od svého otce Karla Komárka staršího vypůjčil 300 000 korun, založil firmu M.O.S. Hodonín a začal podnikat v oblasti armatur.
  • V roce 1996 se z M.O.S. Hodonín stala společnost Moravia Systems, která posléze se Slovenským plynárenským priemyslom vytvořila firmu s názvem SPP Bohemia. Ta se stala také Komárkovým odrazovým můstkem do podnikání v segmentu těžby ropy a plynu.
 

Právě se děje

Další zprávy