Jak si připravit štědrovečerního kapra: Jde jíst i s kostmi, musí se však nařezat

spi spi
Aktualizováno 23. 12. 2019 11:54
Kapr meziročně zdražil o více než šest procent. I tak se na Štědrý den ocitne na talířích většiny českých rodin. Jak si ho připravit tak, aby se večeře obešla bez obav ze zapíchnuté kosti? Češi si začali oblibovat kapří filety. Podle hypermarketu Globus stoupl meziročně zájem o vyfiletování této ryby o 6,5 procenta. Podívejte se, jak si můžete filety připravit doma sami.
Foto: Globus ČR

Rozdělení kapra

  • Kapra si položte páteří k sobě, abyste ho snáze rozdělili na dvě půlky.
  • Podélným řezem kolem páteře ho rozřízněte na dvě poloviny. Řez udělejte od hlavy směrem k ocasu a ostřím nože kopírujte silné žeberní kosti, které končí ve dvou třetinách trupu, pak podél páteře dořízněte.
 

Právě se děje

Další zprávy