EasyFood navazuje na EasyJet. Prodává levné jídlo pro chudé

ČTK ČTK
3. 2. 2016 16:40
Londýnská prodejna s názvem EasyFood zpočátku láká na konzervy, instantní polévky a těstoviny za necelých deset korun. Za novým obchodem stojí zakladatel diskontního leteckého přepravce EasyJet.
EasyFood
EasyFood | Foto: ČTK

Londýn - Zakladatel britského diskontního leteckého přepravce EasyJet otevřel v severozápadním Londýně svůj první obchod s levnými potravinami pro chudé. Prodejna s názvem EasyFoodbude prodávat jen trvanlivé zboží a po dobu jednoho měsíce bude nabízet konzervy se sardinkami, instantní polévky a těstoviny po pouhých 25 pencích (asi devět korun). Informuje o tom agentura AP.

Britský podnikatel řecko-kyperského původu Stelios Haji-Ioannou, který v roce 1995 založil EeasyJet, uvedl, že chce svým vstupem na pole maloobchodu zaplnit mezeru na trhu. Jeho cílovou skupinou mají být lidé s nízkými příjmy či zcela bez příjmů. Haji-Ioannou v tom čerpá ze zkušeností s charitativní distribucí potravin v Řecku a na Kypru.

Prodejna EasyFood má motto "Nevedeme drahé značky; jen potraviny za poctivé ceny". Před prodejnou se nahromadily desítky lidí, kteří chtěli využít mimořádně nízkých cen, Zaměstnanci prodejny pouštěli zákazníky dovnitř vždy jen po několika, aby zabránili chaosu.

 

Právě se děje

Další zprávy