Vláda dostala plán nových dálnic na další tři roky. Podívejte se, kde se má stavět

Jan Nevyhoštěný Jan Nevyhoštěný
30. 9. 2019 15:57
Vláda projednala přehled přípravy všech dopravních staveb s náklady přesahujícími 300 milionů korun s předpokládaným zahájením v následujících třech letech. Dokument vychází z plánů státního fondu SFDI a představuje návrh na financování nových silnic a železnic prostřednictvím státního rozpočtu a evropských fondů. Aktuálně.cz má materiál k dispozici, podívejte se, kde se má stavět.

Přehled chystaných projektů je součástí aktuálního návrhu rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury pro příští rok. Jde tak o seznam dopravních staveb na dálnicích a silnicích, které by se měly začít stavět v nejbližších třech letech.

Fond bude mít příští rok na stavby rozpočet 87 miliard, z toho tvoří národní dotace 70 miliard a zbytek je příspěvek evropských fondů.

Položek na seznamu obou organizací jsou desítky, největší peníze si příští rok vyžádá dostavba posledního úseku D1 Říkovice-Přerov (celkem přes osm miliard).

Část staveb spolufinancuje EU prostřednictvím strukturálních fondů, jmenovitě Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF) a Nástroje pro propojení Evropy - Connecting Europe Facility (CEF).

  • Na následujících kartách najdete konkrétní projekty podle let, kdy by se měly zahajovat, spolu s plánovaným rozpočtem.
 

Právě se děje

Další zprávy