Letiště Praha skončilo v žebříčku AirHelp desáté od konce. Označilo ho za zavádějící

ČTK ČTK
12. 12. 2022 17:35
Letiště Praha skončilo v žebříčku AirHelp desáté od konce. Označilo ho za zavádějící

Letiště Praha obsadilo v pravidelném žebříčku německé společnosti AirHelp 141. místo ze 151 hodnocených letišť. Nejnižší skóre české letiště získalo za včasnost letů. Letiště Praha sdělilo, že žebříček považuje za zcela zavádějící kvůli kritériím hodnocení, do kterých patří i včasné přílety, na což letiště nemá vliv.

Hodnoceny byly také aerolinky, ČSA obsadily 53. místo z 64 hodnocených aerolinek. ČSA získaly nejnižší počet bodů za řešení nároků na kompenzace. Průzkum AirHelp Score se konal po dvou letech, přičemž Letiště Praha v roce 2019 do něj zapojeno nebylo. ČSA před dvěma lety obsadily 59. místo z 72 aerolinek.

Hlavní kritéria hodnocení u aerolinek byly včasné přílety, názory zákazníků a řešení nároků pasažérů na kompenzace. U letišť se hodnotí včasný přílet, názory zákazníků, restaurace a obchody na letišti. Za jednotlivá kritéria uděluje Airhelp body, tzv. skóre, které poté srovnává s ostatními.

Do žebříčku byly zahrnuty všechny lety v období 1. ledna až 31. října 2022. Ve stejném období se konalo také hodnocení cestujících, sesbíráno bylo 9300 dotazníků.

 

Právě se děje

Další zprávy