CNN Prima zahájila se sledovaností přes dvě procenta. Konkurenční ČT24 nepředstihla

ČTK ČTK
4. 5. 2020 15:48
Zpravodajskou stanici CNN Prima News sledovalo v neděli od 18:55 při zahájení vysílání 83 000 diváků starších 15 let, tedy 2,3 procenta lidí s puštěnou televizí. V divácké skupině mezi 15 a 69 lety měl první vysílaný pořad, tedy Hlavní zprávy, sledovanost 2,1 procenta. Vyplývá to z měření ATO-Nielsen Admosphere.
Moderátorský tým nové zpravodajské televize CNN Prima News
Moderátorský tým nové zpravodajské televize CNN Prima News | Foto: ČTK

Podíl na sledovanosti prvního pořadu a první hodiny vysílání se tak pohyboval nad 1,5 procenta, které si jako cíl sledovanosti Prima stanovila rok od zahájení vysílání. Na hlavním kanále Primy vidělo identické Hlavní zprávy 570 000 diváků starších 15 let, což představuje podíl 16 procent.

Na konkurenční ČT24 hlavní zpravodajskou relaci Události sledovalo od 19:00 hodin 177 000 diváků, což představuje podíl na sledovanosti kolem pěti procent. Události paralelně běžely i na ČT1. Moje zprávy na TV Barrandov si v neděli nenechalo ujít v průměru 88 000 diváků starších 15 let.

CNN Prima News začala vysílat více než po roce příprav. Stanice nabídne téměř 30 pořadů. Roční náklady na provoz vyjdou na stovky milionů korun. CNN Prima NEWS funguje na základě smlouvy s divizí CNN International Commercial (CNNIC), která poskytuje licenci k používání značky CNN a k přístupu k obsahu a tvorbě programu v rámci celého portfolia CNN.

CNN Prima NEWS bude k dispozici zdarma po celé ČR v rámci pozemního vysílání DVB-T v regionální síti 8, v DVB-T2 přechodové síti 12 a ve finální síti DVB-T 22. Vysílání nového kanálu zajistí také satelitní provozovatelé, kabeloví operátoři i internetové televize.

Video: CNN je splněný sen. Nejsem čtečka, moderovat se dá i to, jak rostou brambory, říká Bouček

Beru moderování jako řemeslo, neberu tu práci jako samozřejmost, až to budu brát jako rutinu, tak to bude poznat, říká Libor Bouček. | Video: Daniela Drtinová
 

Právě se děje

Další zprávy