ČKD Praha DIZ se nebude dál starat o Blanku, vypověděla smlouvu

ČTK ČTK
Aktualizováno 30. 5. 2016 15:38
Podle náměstka primátorky pro dopravu nebude mít rozhodnutí na provoz tunelů žádný vliv. Společnost, která měla na starosti technologickou část stavby, se u arbitrážního soudu domáhá zaplacení více než 779 milionů korun.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: ČKD Praha DIZ

Praha - Společnost ČKD Praha DIZ se nebude dál starat o tunel Blanka, který je ve zkušebním provozu. Kvůli nezaplaceným pohledávkám firma Praze vypověděla smlouvu. Informoval o tom generální ředitel společnosti Robert Wolf.

Společnost se u arbitrážního soudu domáhá zaplacení více než 779 milionů korun. Tunel Blanka byl otevřen loni v září, ČKD Praha DIZ měla na starosti technologickou část stavby.

Spor mezi městem a firmou se týká technologické části stavby tunelu Blanka. Žalobu firma podala v polovině letošního ledna. Obě strany spolu na konci loňského roku vedly bezvýsledně smírčí řízení.

Podle náměstka primátorky pro dopravu Petra Dolínka (ČSSD) se Praha na předání provozu tunelového komplexu připravuje už několik týdnů, spravovat ho bude městská společnost Technická správa komunikací. Spor nebude mít podle Dolínka na provoz tunelů žádný vliv.

Firmu miliardáře Petra Speychala vyšetřuje specializovaný finanční úřad, takzvaná daňová Kobra, v polovině května v jejím sídle zasahovala protikorupční policie. Podle Lidových novin dluží na daních 791 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy