ZVVZ Group loni zvýšila tržby na 1,766 miliardy

ČTK ČTK
25. 3. 2013 10:52
Skupina zaměřená na odvětrání či odsiření elektráren si tak přilepšila o 195 milionů
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Ludvík Hradilek

Milevsko - Strojírenská společnost ZVVZ Group Milevsko loni navýšila tržby na 1,766 miliardy korun.

Skupina firem zaměřených hlavně na výrobu zařízení k odvětrání, odprášení a odsíření elektráren, hutí, tepláren nebo silničních tunelů si meziročně polepšila o 195 milionů korun.

Zisk ZVVZ Group před zdaněním loni činil 80 milionů korun. Společnost přitom loni zaměstnávala 860 lidí, což je o 58 méně než v roce 2011. Informoval o tom mluvčí společnosti Zdeněk Zuntych.

"Výsledek beru jako důkaz, že se daří naplňovat předloni přijatou strategii rozvoje holdingu do roku 2015. Je za tím velké úsilí zaměstnanců na všech úrovních. To pak přineslo i výsledky. Produktivitou počínaje, přes nové produkty, až po lepší vlastnosti těch zavedených," řekl generální ředitel ZVVZ Group Miloslav Mácha.

Strojírenský holding tvoří šest akciových společností. Podnikatelský plán společnosti počítá pro letošek s tržbami 2,346 miliardy korun.

Růst ovlivní fakturace dokončených prací na Elektrárně Prunéřov a pokračující odsíření hutí ArcelorMittal Ostrava. Firma vstupuje na trh i s některými novými produkty, jako je odsíření, kontejnery nebo přepravníky.

Letošní investice dosáhnou 100 milionů korun. Největší položku představuje nákup univerzálního CNC centra za 40 milionů korun, které bude do provozu uvedeno v září. Další desítky milionů korun zamíří do technického rozvoje kontejnerů, přepravníků, filtrace, odsíření a také na opravy nemovitého majetku.

 

Právě se děje

Další zprávy