Záchrana přišla ze severu. Quelle má nového majitele

Zdeněk John
21. 1. 2010 15:39
Zásilkový obchod našel nakonec investora, který ho zachrání.

Praha - Halens Group, přední holding v zásilkovém a internetovém obchodě v severní Evropě, koupil společnosti Quelle v České republice, Polsku, na Slovensku a v Pobaltí.

Převzetí poboček v České republice a Polsku platí ode dneška, oznámila firma v tiskové zprávě. V ostatních zemích se čeká na schválení antimonopolními úřady.

České pobočce zásilkového obchodu se tak podařilo odvrátit pád na poslední chvíli. Firma, která byla čtvrtým největším obchodníkem s textilem v Česku, už například v minulých dnech oznámila Úřadu práce v Hradci Králové, kde sídlí, hromadné propuštění všech 215 zaměstnanců.

Halens koupil 100% podíl ve společnostech a s ním i jejich majetek v každé z uvedených zemí. Práva k používání všech značek společnosti Quelle již dříve získala firma Otto Group, nejsou součástí oznámené transakce.

"Jsme velmi potěšeni, že můžeme oznámit tuto akvizici.," uvedl Gunnar Ryman, generální ředitel holdingu Halens.

Společnost Halens byla založena v roce 1949 a dnes skupina působí v sedmi zemích pod značkami Halens, Cellbes a Bubbleroom. Má 300 zaměstnanců a obrat ve výši 120 milionů eur.

V Německu skončilo Quelle těsně před vánoci. Firma před koncem roku rychle a levně vyprodávala veškeré zboží, ve skladech firmy nakonec zůstalo zboží za 50 milionů eur.

 

Právě se děje

Další zprávy