Wüstenrot chce v Česku prodat obě své pojišťovny

ČTK ČTK
21. 4. 2015 19:45
Jedna z pojišťoven Wüstenrot v Česku se specializuje na pojištění majetku, vozidel a cestovní pojištění, druhá na životní pojištění.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Finanční skupina Wüstenrot chce v Česku prodat obě své pojišťovny. Dál se bude věnovat jen bankovním službám spojeným s bydlením. Informuje o tom server iHNed.cz. Jedna z pojišťoven Wüstenrot v Česku se specializuje na pojištění majetku, vozidel a cestovní pojištění, druhá na životní pojištění.

"Mohu potvrdit, že se naše mateřská společnost (W&W) ve spolupráci s českým vedením finanční skupiny Wüstenrot rozhodla zahájit hledání strategického partnera, který odkoupí pojišťovací část naší skupiny. Tedy jak Wüstenrot pojišťovnu, tak Wüstenrot, životní pojišťovnu," řekl serveru generální ředitel skupiny Wüstenrot Pavel Vaněk.

Obě pojišťovny mají na trhu menší než jednoprocentní podíl a jsou dlouhodobě ztrátové. Pro jejich klienty se při změně majitele nic nezmění, podle zákona o pojišťovnictví musí smlouvy zůstat v platnosti, uvedl server.

Finanční skupina Wüstenrot, která vznikla v Německu, v Česku funguje od roku 1993. Patří jí mimo jiné stavební spořitelna a hypoteční banka.

 

Právě se děje

Další zprávy