Výroba roomsteru se přesune do Vrchlabí od ledna

Radek Pecák Radek Pecák
3. 6. 2010 10:00
Škodovka by zřejmě jinak byla nucena závod ve Vrchlabí uzavřít
Škoda Roomster se vyrábí i ve verzi greenline
Škoda Roomster se vyrábí i ve verzi greenline | Foto: Škoda -auto

Mladá Boleslav - Od ledna budou mít vozy Škoda Roomster ve svém rodném listě jiné místo vzniku. Místo Kvasin tam bude uvedeno Vrchlabí. Informaci dnes přineslo aktuální vydání týdeníku Škodovácký odborář.

Díky tomu bude moci zůstat i nadále ve Vrchlabí současných tisíc zaměstnanců. Ti zde totiž hlavně vyráběli minulou generaci octavie, jejíž produkce ovšem na podzim skončí. Původně se zamýšlelo, že by se zde vyrábělo nové miniauto pro značky Škoda, Seat či Volkswagen, ale to nakonec bude vyjíždět z bratislavského závodu Volkswagen.

Kvasiny mají práci i bez roomsteru

Propouštět se nebude muset ani v Kvasinách, neboť tam jsou zaměstnanci plně vytíženi při výrobě modelů superb, superb combi a yeti.

"Firma do Vrchlabí neposílá Roomster z toho důvodu, že by to bylo nějak extra ekonomicky výhodné, ale hlavně z důvodu solidarity a splnění slibu zachování závodu Vrchlabí. Je zřejmé, že jiné firmy by se chovaly jinak," řekl týdeníku Klaus Dierkes, člen představenstva Škoda Auto odpovědný za personalistiku. Tím prozradil, že osud vrchlabského závodu byl skutečně velmi nejistý, přestože se předpokládá, že tam zanedlouho začnou vyrábět nový levný model určený pro východní Evropu. 


 

Právě se děje

Další zprávy