Všechny Babišovy čerpací stanice budou mít logo AGF

ČTK ČTK
27. 5. 2013 9:40
V první etapě vznikne síť dvanácti čerpacích stanic
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Agrofert

Praha - Skupina Agrofert Holding miliardáře Andreje Babiše připravuje převedení maloobchodu s pohonnými hmotami a provozu čerpacích stanic do společnosti AGF Energy. Napsal to dnes deník E15, holding tak podle něj s cílem ušetřit pokračuje ve snaze zpřehlednit byznys desítek svých firem.

"Jde o jeden z projektů centralizace obchodních aktivit. Cílem je jednotná obchodní politika i vizuální a kvalitativní standard. V rámci vyčlenění některých aktivit firem v holdingu vznikne v první etapě síť dvanácti čerpacích stanic," řekl deníku výkonný ředitel Agrofert Holdingu Josef Mráz. Plán by měl být podle něj formálně hotov do konce letoška.

Nově vznikající síť benzinek Agrofertu bude patřit k menším hráčům na trhu, píše E15. V Česku loni podle ministerstva průmyslu a obchodu působilo 6790 čerpacích stanic, z nichž víc než polovina byla veřejných. Největší provozovatelé mají několik stovek čerpacích stanic.

Při centralizaci maloobchodu s pohonnými hmotami v Agrofertu se oddělí čerpací stanice ze společností Preol, ZZN Polabí, Agrotec a AgroZZN a přejdou na AGF Energy, napsal deník. Za další restrukturalizací ve skupině je podle dostupných informací snaha ušetřit. Nedávno Agrofert vytvořil firmu AGF Logistics, která převezme od velké části potravinářských firem ve skupině aktivity týkající se dopravy.

Agrofert je jedničkou tuzemského zemědělsko-potravinářského sektoru a dvojkou chemického průmyslu. Se svými 28 000 zaměstnanci patří k největším zaměstnavatelům. Předloni firma vstoupila také do odvětví lesnictví a dřevařství. Babišova firma AGF média vydává od loňského března regionální zpravodajské týdeníky.

Konsolidovaný zisk skupiny Agrofert loni klesl meziročně o 30 procent na šest miliard korun. Konsolidované tržby skupiny 209 firem naopak vzrostly na 132,5 miliardy Kč z předloňských 117,6 miliardy Kč.

 

 

Právě se děje

Další zprávy