Víc lidí se dívá na televizi. Zisky Novy a CME rostou

Ekonomika Ekonomika
27. 4. 2011 20:10
CME, majitel televize Nova, vydělal za tři měsíce 232 milionů korun před odpisy
To je on, a dokonce na obrazovce. Takřka unikátní fotografie Adriana Sarbu, 27. dubna 2011.
To je on, a dokonce na obrazovce. Takřka unikátní fotografie Adriana Sarbu, 27. dubna 2011. | Foto: www.Médiář.cz

Praha - Majiteli televize Nova, americké mediální společnosti CME, prudce vzrostl zisk. Za čtvrtletí vydělal (před odpisy) 14,2 milionu dolarů, v přepočtu 232,5 milionu korun.

Tržby CME stouply o 20 procent,  z toho v Česku o 6,3 procenta na 57,7 milionu dolarů. Firma stále zůstává v provozní ztrátě.

Prezident a generální ředitel CME Adrian Sarbu uvedl, že k výraznému zlepšení hospodaření firmy přispělo zvýšení počtu diváků a posílení vedoucí pozice na trzích, ale také kontrola nákladů.

Středeční prezentace pro investory byla také jednou z mála příležitostí, kdy se dal pořídit snímek šéfa nejsledovanější české televizní stanice. Rumun Sarbu se jinak publicitě vyhýbá a tuzemská média nedisponují téměř žádnými jeho fotografiemi, natož aktuálními. Snímek z prezentace zveřejnil web Médiář.cz.

CME network

Klíčovou je pro CME i nadále skupina stanic kolem TV Nova. V oblasti tržeb tvoří přibližně třetinu a provozní zisk před odpisy za Česko je téměř dvojnásobný proti celé skupině CME.

CME působí v oblasti médií a zábavy v šesti zemích střední a východní Evropy. Televizní stanice má v Bulharsku (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, Pro.bg a Ring.bg), Chorvatsku (Nova TV), Česku (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport a MTV Czech), Rumunsku (PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro a MTV Romania), na Slovensku (TV Markíza a Doma) a ve Slovinsku (POP TV, Kanal A a POP Brio).

 

Právě se děje

Další zprávy