Ve Sportce se hraje o historickou výhru: 169,7 milionu

Tereza Holanová Tereza Holanová
7. 2. 2012 12:35
Zatím největší obnos vyplatila Sazka výherci před osmi lety
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Reuters

Praha - Případný výherce si ze středečního losování sportky firmy Sazka sázková kancelář může odnést největší výhru v historii loterií v Česku. V superjackpotu se hraje o 169,7 milionu korun. Šance na úspěch je však nepatrná.

Kdo bude chtít tuto částku vyhrát, musí zaplatit 170 Kč - to znamená, že musí vsadit plný tiket včetně doplňkové hry Šance. Pravděpodobnost výhry činí podle mluvčího společnosti Václava Jaloveckého jedna ku 139 milionům.

Nejvyšší částka, kterou doposud někdo vyhrál ve sportce, činila 148,5 milionu korun - tu si ovšem v roce 2002 rozdělili dva výherci. Rekordní obnos, který obdržel jednotlivec, představoval 112,9 milionu korun, o něž se hrálo v roce 2003.

Tato čísla převyšují nejvyšší výhry, které zatím vyplatily sázkařům konkurenční Fortuna a Tipsport. V případě Fortuny se jednalo o zhruba 5,5 milionu Kč, u Tipsportu to bylo 9,98 milionu Kč.

Vůbec nejvyšší jakcpot, který se v tuzemsku nabízí, je 300 milionů korun ve hře Fortuny Zlatých 11.

Obě společnosti - Fortuna i Tipsport - vstoupily na český sázkařský trh v létě 2011 a narušily tak mnohaletý faktický monopol skupiny Sazka na poli číselných loterií, jejíž činnost v minulém roce převzala Sazka sázková kancelář.

Největší sázkařská společnost v Česku loni prošla insolvenčním řízením a následným konkurzem. Jejími vlastníky jsou nyní skupina KKCG a PPF, v jejímž čele stojí nejbohatší Čech Petr Kellner.

Sazka jména svých výherců dlouhodobě tají a vždy pouze prozradí, ve kterém kraji byl vítězný tiket vsazen. Jedním z mála známých milionářů se stal obyvatel Čelakovic, ten ovšem svoji totožnost prozradil sám. V době insolvence se totiž obával, že svoji výhru ve výši 3,3 milionu korun nedostane, proto ji přihlásil jako pohledávku.

 

Právě se děje

Další zprávy