Tkáčova J&T kupuje od Komárka skupinu Atlantik

Petr Kučera Petr Kučera
1. 6. 2010 10:44
Transakci ještě musí schválit ČNB a ÚOHS

Praha - Společnost J&T Finance se dohodla s KKCG Finance na koupi finanční skupiny Atlantik. Dokončení transakce musí schválit Česká národní banka a Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Oznámil to dnes mluvčí J&T Petr Málek, cenu transakce firmy nezveřejnily.

J&T Finance má koupit sto procent akcií společnosti Atlantik finanční trhy a sto procent společnosti Atlantik Asset Management.

Skupina J&T poskytuje služby privátního bankovnictví, správy majetku privátních klientů a institucí, investiční bankovnictví a projektové financování. Kromě Slovenska a České republiky působí také ve Švýcarsku, Rusku a Karibské oblasti.

Atlantik působí na trhu od roku 1993, později se stala součástí finančního holdingu KKCG Finance rodiny Komárkových. Ta se letos kvůli neshodám dohodla na rozdělení majetku. Karlu Komárkovi mladšímu připadly vedle skupiny Atlantik také Moravské naftové doly, ropná pole v Rusku, cestovní kancelář Fischer či vydavatelství Stanford. Zbytek rodiny si ponechá strojírenské firmy Bonatrans, ŽDB a Kovosvit.

Skupina Atlantik, která je čtvrtým největším obchodníkem s cennými papíry v Česku, byla podle neoficiálních informací na prodej už delší dobu - přinejmenším od loňska. J&T si díky jejímu nákupu mimo jiné rozšíří nabídku o služby pro drobnější investory.

 

Právě se děje

Další zprávy