T-Mobile nesmí vybízet k rušení pevné

ČTK, eko
9. 6. 2006 12:27
Praha - Reklama T-Mobilu "Pevnou už nepotřebujete" mohla podle městského soudu v Praze vést k odlivu zákazníků Českého Telecomu. Kampaň také srovnávala dvě neporovnatelné služby.

Na návrh  Telecomu o tom v předběžném opatření rozhodl městský soud v Praze.

Podle mluvčího T-Mobilu Jiřího Hájka firma opatření respektuje. Dodal ale, že kampaň již minulý měsíc skončila.

"Kampaň výrazně poškozuje Český Telecom v očích veřejnosti. Zákaz se vztahuje na většinu obsahu zmiňované kampaně, jak v rozhlasu a televizní reklamě, tak reklamě tiskové i venkovní," uvedl mluvčí Telecomu Martin Žabka.

"Desítky tisíc zákazníků přicházejících k mobilním operátorům jasně ukazují, že zákazníci mají jasno v tom, zda budoucnost patří mobilům, či pevným linkám," dodal Hájek.

T-Mobile zahájil masivní reklamní kampaň na konci dubna pod společným sloganem Pevnou už nepotřebujete, ve které nabízí volání z mobilního telefonu na pevnou linku. Podle soudu jde o nekalou soutěž a klamavou reklamu.

Reklama porovnává základní tarif Telecomu Standard a nadstavbovou službu T-Mobile pro volání z mobilu pod názvem Pevná mimo špičku, kterou ale nelze použít bez běžného tarifu k mobilnímu telefonu.

Standard je navíc podle Telecomu určen pro méně volající zákazníky a například neobsahuje žádné volné minuty, jako některé jiné nabídky firmy.

 

Právě se děje

Další zprávy