Stát posílá miliony hotelu Thermal,i když má být prodán

Hana Vorlíčková
14. 8. 2008 21:10
Ministerstvo financí dá Thermalu 20 milionů korun
hotel Thermal
hotel Thermal | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha/Karlovy Vary - Ministerstvo financí rozhodlo, že karlovarskému hotelu Thermal pošle miliony koruny a zaplatí mu tak vybudování vlastního balneoprovozu.

"Ministerstvo financí rozhodlo o navýšení základního kapitálu společnosti Thermal - F o částku 20 milionů korun s tím, že tyto finanční prostředky budou použity na rekonstrukci velkého kongresového sálu a k vybudování vlastního balneoprovozu," uvedl Ivan Fuksa, náměstek ministra financí. Základní kapitál společnosti Thermal - F byl navýšen v druhé polovině července letošního roku.

Soudní spory brzdí privatizaci

Stát by chtěl hotel Thermal zprivatizovat. Dosavadní průběh privatizace je ale poznamenán řadou soudních žalob. V současné době jsou jednání odročena. "Naposledy se tak stalo v srpnu 2008, kdy soud odročil jednání na neurčito," uvádí se ve vyjádření ministerstva financí.

O karlovarský hotel se s ministerstvem financí soudí společnost X a R, která tvrdí, že se má stát majitelem nemovitosti. Spory trvají přibližně od poloviny devadesátých let.

Tehdy se firma X a R umístila jako druhá ve veřejné soutěži na prodej hotelu vyhlášené bývalým Fondem národního majetku. Původní vítěz, společnost Jasmín, nezaplatila kupní cenu 500 milionů korun.

Na výškový hotel ve Varech je vázán i mezinárodní filmový festival. Stát se netají tím, že má zájem tento festival v hotelu zachovat. "I s tím se musí při privatizaci počítat," dodal Fuksa.

 

Právě se děje

Další zprávy