Spořitelna propustí 600 lidí, rekordní zisk nepomohl

ČTK ČTK
7. 3. 2013 15:15
O práci tak přijde zhruba každý dvacátý zaměstnanec
Foto: Česká spořitelna

Praha - Česká spořitelna (ČS) zruší 600 míst. O práci přijde zhruba každý dvacátý pracovník. Informoval o tom server IHNED.cz.

Zároveň banka s největším počtem klientů v Česku plánuje snížit provozní náklady. Dohromady by tak měla ještě letos ušetřit miliardu korun. Na počet poboček škrty vliv mít nebudou, banka se naopak bude dále rozšiřovat.

Dojde i na manažery

Snížení se bude týkat celé finanční skupiny, která na konci loňského roku zaměstnávala více než 11 tisíc lidí.

"Propuštění se dotkne všech částí banky napříč pozicemi, včetně manažerských," řekla serveru mluvčí ČS Kristýna Havligerová. "Záměrem zeštíhlení je zvýšení efektivity, abychom si mohli vytvořit prostor pro další růst, ze kterého budou profitovat hlavně naši klienti," dodává mluvčí.

Pro připomenutí, ČS před týdnem oznámila, že loni dosáhla historicky nejvyššího čistého zisku. Ten vzrostl o 21,8 procenta na 16,61 miliardy.

Skupinu tvoří kromě banky třináct dceřiných společností - stavební spořitelna, penzijní společnost, makléřská společnost Brokerjet, poradenská společnost Erste Corporation Finance, nemovitostní fond REICO, realitní společnost, sAutoleasing a S MORAVA Leasing a další firmy.


 

Právě se děje

Další zprávy