Soukupovo vydavatelství potvrdilo zájem o TV Metropol

ČTK ČTK
4. 2. 2013 10:35
Krizového řízení v Metropol TV se ujme generální ředitel TV Barrandov Robert Kvapil

Praha - Vydavatelství Empresa Media má po předběžném auditu stále zájem o TV Metropol. Po dohodě s majitelem se proto začne podílet na řízení části společnosti Metropol TV, která stejnojmennou televizi provozuje.

Dočasného krizového řízení se ujme generální ředitel TV Barrandov Robert Kvapil.

"V rámci pokračujícího hloubkového auditu a jeho úspěšného dokončení je zapotřebí naše aktivní účast ve společnosti," oznámila předsedkyně představenstva společnosti Empresa Media Marcela Hrdá.

Prioritou Empresy je stabilizovat vysílání stanice TV Metropol a dokončit audit, na jehož základě se firma rozhodne o vstupu do společnosti, dodala Hrdá.

Metropol TV provozuje také TV Pětku, o které se ale vydavatelství v dnešním tiskovém oznámení nezmínilo. Podle serveru MediaGuru.cz se má licence TV Pětka, která se po loňském odchodu investora Luboše Měkoty potýká s finančními problémy, převést pod novou formu TV 5 Plus.

Převzetím televize Metropol by se portfolio vydavatelství rozšířilo o další televizi. Firma Empresa Media, která vydává časopisy Týden, Instinkt či Sedmička, koupila TV Barrandov loni v září.

Vydavatelství Empresa Media je spojeno s mediálním magnátem Jaromírem Soukupem, který vede největší českou mediální agenturu Médea.

 

Právě se děje

Další zprávy