Skupině GE Money loni klesl čistý zisk na 4,2 miliardy

ČTK ČTK
30. 4. 2013 11:20
GE Money Bank loni zvýšila počet poboček na 260
Foto: Reuters

Praha - Skupině GE Money, do které patří GE Money Bank a GE Money Auto, klesl loni čistý zisk o čtyři procenta na 4,2 miliardy korun. Celková aktiva klesla skupině rovněž o čtyři procenta na 135,5 miliardy korun.

Všem tuzemským bankám a spořitelnám za loňský rok meziročně stoupl souhrnný čistý zisk o 11 miliard korun na 64,3 miliardy korun. Bilanční suma sektoru ke konci roku 2012 činila 4,63 bilionu korun, což je meziroční nárůst o tři procenta.

"V minulém roce jsme pokračovali v masivních investicích do rozvoje distribuce. Otevřeli jsme sedm nových poboček a do provozu jsme uvedli 16 bankomatů. Investice do zvýšení komfortu našich klientů přesáhly v loňském roce 500 milionů Kč a v tomto nastoleném trendu budeme i nadále pokračovat s cílem dlouhodobého růstu naší společnosti," uvedl generální ředitel GE Money Bank Sean Morrissey.

Úvěry poskytnuté klientům loni mírně klesly na 117,7 miliardy korun, vklady klientů se snížily skupině o devět procent na 96,9 miliardy korun. Kapitálová přiměřenost skupiny překročila 20 procent.

Počet poboček banka loni zvýšila na 260, počet bankomatů na 706 a počet klientů na 1,06 milionu.

Skupina GE Money Česká republika je součástí GE Capital, globální finanční divize společnosti General Electric. GE Money Bank patří v Česku ke středně velkým bankám.  

  

 

Právě se děje

Další zprávy