Sázkovým firmám krize nevadí. Sazce vzrostly výnosy

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
9. 4. 2009 16:20
Výnosy Sazky překonaly 2,6 miliardy korun

Praha - Celkové výnosy společnosti Sazka překročily v prvním čtvrtletí roku částku 2,6 miliardy korun. Znamená to nárůst přes 14 procent. Informovala o tom ve čtvrtek společnost.

Výnosy z hlavní oblasti podnikání, sázkové a loterní činnosti, vzrostly v tomto období zhruba o 9,8 procenta. Přitom na nárůstu se nejvíce podílely vyšší tržby z kurzových sázek a číselných loterií, především kmenových her Sportka a Šťastných 10.

V činnostech podléhajících dani z příjmu se promítly mimořádné výnosy ve výši přes 135 milionů korun.

I bez jejich započítání se celkové výnosy Sazky v prvním čtvrtletí 2009 zvýšily ve srovnání se stejným obdobím loni bezmála o 200 milionů korun.

U provozovatelů kurzového sázení se přitom zhoršení stavu ekonomiky neprojevilo, a to především díky internetu.

Od letošního roku má pět českých firem povolení k internetovému sázení, což v posledních letech stagnující trh výrazně oživilo. Největším kancelářím stoupl objem sázek meziročně zhruba o 15 procent a jsou i firmy, které hovoří o znásobení objemu.

Sazka podpořila internetové sázení nejštědřejšími bonusy ze všech kanceláří. Obava, že si Sazka sázkaře dlouhodobě neudrží, se podle mluvčího Sazky Zdeňka Zikmunda neprokazuje.

"Po spuštění internetového sázení se u nás zaregistrovaly desetitisíce sázejících, ale registrace hromadně přibývají i potom, co skončila úvodní, zaváděcí část marketingové kampaně," uvedl.

 

Právě se děje

Další zprávy