Raiffeisen koupila sto procent Hypo stavební spořitelny

hpv
20. 11. 2007 10:05
Transakci dnes potvrdily obě banky
Sídlo Raiffeisenbank v Praze.
Sídlo Raiffeisenbank v Praze. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Raiffeisen stavební spořitelna dnes oznámila, že koupila sto procent akcií HYPO stavební spořitelny. Cenu akvizice stavební spořitelna ale neuvedla.

Skupina Raiffeisen se stane stoprocentním vlastníkem HYPO stavební spořitelny mimo jiné po schválení Českou národní bankou a Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže.

Prozatím budou obě společnosti vystupovat na trhu pod svým dosavadním jménem.

"Začátkem roku 2008 vznikne specializovaný integrační tým, který připraví strategické kroky vedoucí ke sloučení obou společností," sdělil Jan Jeníček, místopředseda představenstva a náměstek generálního ředitele Raiffeisen stavební spořitelny.

Spojené stavební spořitelny získají na trhu asi osmnáctiprocentní podíl. Firmy se budou dohromady starat téměř o jeden milion klientů.

ČTĚTE SOUVISLOSTI:

Hypo
Hypo | Foto: Aktuálně.cz

Hypo stavební spořitelnu chce koupit Raiffeisen

"Naše společnost se tak stane třetím nejsilnějším subjektem na českém trhu stavebního spoření podle celkových aktiv. Všem klientům nabídneme vedle vysoce konkurenceschopných produktů i zázemí velké mezinárodní skupiny," uvedl v dnešní tiskové zprávě  Johann Ertl, Managing Director Raiffeisen Bausparkassen Holding.

Raiffeisen stavební spořitelna zatím počítá se všemi obchodními  zástupci Hypo stavební spořitelny.

 

Právě se děje

Další zprávy