Radiokomunikace propustí čtvrtinu zaměstnanců

čtk
25. 6. 2007 14:17
POdnik chce reorganizací zvýšit efektivitu
Foto: ČRa

Praha - Největší alternativní operátor na tuzemském trhu, firma Radiokomunikace, propustí čtvrtinu ze svých zhruba 900 zaměstnanců.

Důvodem je podle ČTK reorganizace, která má zvýšit efektivitu podniku.

"Radiokomunikace informovaly odborovou organizaci a příslušné úřady práce o svém úmyslu provést v následujících týdnech reorganizaci. Toto opatření souvisí s procesem strategického vyhodnocení, který probíhá v celém podniku, a je zaměřen na zvýšení efektivity společnosti," uvedl mluvčí Jakub Bielecki bez dalších podrobností.

Podle zdroje ze společnosti, který si nepřál být jmenován, se propouštění týká především technických pozic. "Bude určitě zajímavé sledovat, jak si tato společnost poradí s přílivem nových zákazníků, když jí ubývají i zaměstnanci na servisech," dodal. Radiokomunikace podle něj v posledních dvou letech nedosahovaly plánované výnosy, provozní zisk a překračovaly plánované investiční výdaje.

Do Radiokomunikací loni vstoupila skupina zahraničních investorů složená z americké investiční banky Lehman Brothers, investiční firmy Mid Europa Partners (MEP) a Al-Bateen Investment ze Spojených arabských emirátů. Za firmu konsorciu Bivideon zaplatila 1,2 miliardy eur (33,6 miliardy korun).

Radiokomunikace loni koupily českou pobočku telekomunikační firmy Tele2 a se 450 tisíci zákazníky se staly největším alternativním operátorem. Jsou rovněž jedničkou na trhu v šíření rozhlasového a televizního vysílání. Společnost vlastní 39,2 procenta v mobilním operátoru T-Mobile a její loňské výnosy se měly pohybovat kolem tří miliard korun.

 

Právě se děje

Další zprávy