První, kdo vydělá na reformě: sázkové kanceláře

Red eko, čtk
13. 8. 2007 19:42
Kurz na to, že reforma neprojde: 50 ku jedné
Jak to nakonec dopadne, pane ministře?
Jak to nakonec dopadne, pane ministře? | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Politici se přou, kdo nejvíc vydělá na vládní reformě veřejných financí, ale jedno už je nesporné: první zisk z ní budou mít sázkové kanceláře. A s nimi šťastlivci, kteří se trefí do vypsaných kursů.

Tahanice kolem rozhodnutí, jaké budou daně a dávky, přiměly sázkové kanceláře, aby daly vášnivým sázkařům možnost vsadit si, jakou reformu nakonec politici odhlasují.

Kromě toho jde vsadit i na osud celé reformy. Uvedla to dnes ČTK s odvoláním na mluvčího Fortuny Tomáše Grombíře.

Reforma neprojde? 50:1

"Nejvíce sázek jsme zatím přijali na variantu, že projde návrh ODS, tedy 15procentní daň ze superhrubé mzdy. Vzhledem k atmosféře jednání není divu, že druhým nejčastějším tipem je, že k žádné reformě nedojde," přiblížil sázky hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák.

Experti, kteří stanovovali kurzy, nejméně věří variantě, že reforma nebude. Na tu vypsali kurz dokonce 50:1. Stejně nepravděpodobné jim připadá, že by politici schválili vyšší než 15procentní daň z tak zvané superhrubé mzdy.

O polovinu pravděpodobnější jim připadá možnost, že by se daň vypočítávala ze stejného základu jako dosud, ale sazba by byla pro všechny platové kategorie stejná.

Nejnižší kurzy jsou pak vypsány na variantní možnosti vypočítávání daně ze superhrubé mzdy mezi 13 až 15 procenty. Ty se pohybují mezi 2,5 až 3,5 ku jedné.

 

Právě se děje

Další zprávy