První firma v Česku dostala televizi zadarmo do mobilů

Ekonomika Ekonomika
10. 3. 2010 15:26
Aplikace zatím funguje pro majitele iPhonů
Televize zatím vysílá v iPhonech
Televize zatím vysílá v iPhonech | Foto: Reuters

Praha - Budete držet internet ve svých rukou, prohlásil před časem zakladatel a šéf firmy Apple, Steve Jobs. Netrvalo ani měsíc a česká multimediální společnost Mediawork převádí jeho slova v realitu.

Jako první v České republice vstoupila na trh s revoluční aplikací, která umožňuje držitelům telefonů iPhone i tabletu iPad přehrávat přímo ve svém přístroji živé vysílání televize. Uživatelé tak nyní mohou jednoduše bez použití počítače nebo jiného nosiče sledovat vybrané televizní kanály v mobilu.

Podobnou službu nabízí držitelům mobilu z dílny Apple mediální giganti jako CNN nebo BBC. V Česku je to však rarita.

"Živé přenosy a multimediální trendy jsou naše specialita. Snažíme se nejenom nakupovat a prodávat cizí řešení tak, jak je to nyní u nás běžné. Vyvíjíme vlastní moderní řešení. Velmi nás překvapilo, jak dobře živé video na telefonu vypadá. Je to opravdu revoluce," uvedl Radek Novotný z firmy Mediawork.

Prvenství v mobilech si zajistila televize Z1, která spustila živé vysílání v uplynulém týdnu. Brzy ji podle Mediaworku budou následovat další.

Nová aplikace je dostupná vlastníkům iPhonu po celém světě a to bezplatně. Uživatel tak platí pouze za připojení k internetu jako u běžných služeb.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy