Prvně po deseti týdnech sáhnou řidiči hlouběji do kapes

Red eko
25. 2. 2008 11:09
Cena benzinu i nafty vzrostla o více než 40 haléřů
Benzinová pumpa Esso na Evropské v Praze. Benzín stojí v Česku kolem třiceti korun, což je srovnatelné s okolními evropskými státy.
Benzinová pumpa Esso na Evropské v Praze. Benzín stojí v Česku kolem třiceti korun, což je srovnatelné s okolními evropskými státy. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Po více než deseti týdnech v porovnání s předchozím týdnem vzrostly ceny pohonných hmot na tuzemských čerpacích stanicích.

Nejprodávanější benzin Natural 95 podražil v průměru o 46 haléřů, když se na konci týdne jeho cena zastavila na 30,69 korunách za litr.

Téměř stejně - o 42 haléřů zdražila i nafta. Za litr tak v průměru řidiči na území České republiky zaplatí 30,89 korun.

Údaje zveřejnila firma CCS.

Nejlevněji na východě

Dlouhodobě nejnižší ceny benzinu jsou ve východních Čechách. Královéhradecký kraj však na pomyslném prvním místě nahradil kraj Olomoucký.

Tam stojí litr 30,38 Kč. V Pardubickém kraji pak stojí o 19 haléřů více.

Naopak nejvíce zaplatí řidiči za litr nafty v Jihomoravském kraji - 31,31 korun. Největší zdražení zaznamenali v minulém týdnu řidiči v Plzni, kde cena litru nafty poskočila o plných 62 haléřů na 30,82 korun.

V ceně Naturalu 95 si Královéhradecký kraj prvenství uchoval. Litr zde stojí 30,31 korun, v Olomouckém kraji je pak o pouhých 11 haléřů dražší.

Nejdražší je Natural 95 v Moravskoslezském kraji, kde řidiči dají 31,09 korun za litr. Největší zdražení zaznamenali během minulého týdne řidiči na Vysočině, kde litr podražil o 67 haléřů.

 

Právě se děje

Další zprávy