Prodej dceřiné firmy ECM šetří antimonopolní úřad

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
4. 10. 2010 9:29
ECM Real Estate Investments má problémy kvůli vysoké zadluženosti
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: ECM

Praha - Prodej ECM Facility společnosti Strabag SE začal vyšetřovat antimonopolní úřad. Informace o tom jsou zveřejněny na internetových stránkách ÚOHS. 

Firma ECM se zabývá správou nemovitostí a je dceřinou firmou developera ECM Real Estate Investments (ECM REI), který se v současné době potýká s vysokým zadlužením.

Developer ECM REI se do problémů dostal kvůli vysokému zadlužení. Peníze zatím firma získávala hlavně prodejem svých projektů a nemovitostí. Za poslední rok se zbavila dvou výškových budov a některých projektů v Praze na Pankráci. Začátkem září oznámila prodej budovaného obchodního centra v ruské Rjazani.

Spravuje přes stovku budov

ECM Facility působí na českém trhu samostatně od roku 2002. Zajišťuje správu více než 100 objektů po celé republice. Roční tržby firmy činí přibližně 400 milionů korun.

V ECM REI má většinový podíl její zakladatel a generální ředitel Milan Janků. Jinou část svých realitních a stavebních aktiv vložil do společného holdingu, který vytvořil se skupinou PPF. PPF Group má v realitním PPF ECM Holdingu 75 procent, Janků 25 procent

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže případy fúzí rozhoduje obvykle v třicetidenní lhůtě, kterou může prodloužit až na pět měsíců.

 

Právě se děje

Další zprávy