Prodej aut roste. V únoru se jich prodalo přes 28 tisíc

hjp
6. 3. 2008 11:40
U nových vozů vedla Škoda, u ojetin Ford
Druhá největší americká automobilka Ford oznámila, že za třetí čtvrtletí prodělala 5,8 miliardy dolarů. Na vině je nezájem o její velká auta a enormní náklady na restrukturalizaci firmy.
Druhá největší americká automobilka Ford oznámila, že za třetí čtvrtletí prodělala 5,8 miliardy dolarů. Na vině je nezájem o její velká auta a enormní náklady na restrukturalizaci firmy. | Foto: Reuters

Praha - Když si pořídit auto, pak ojeté - tím se v únoru řídila většina kupců v České republice. Češi si v uplynulém měsíci koupili dohromady téměř 30 tisíc automobilů, více než 18 tisíc z nich bylo ojetých.

Vyplývá to ze statistických údajů Svazu dovozců automobilů.

Nových automobilů se v únoru prodalo 10 646 kusů. Nejprodávanější byla tradičně Škoda Auto, na odbyt přišlo 3 385 vozů této značky.

U ojetin kraloval opět Ford. Za první místo může vděčit 2 568 prodaným kusům.

V loňském roce se v České republice prodalo celkem 345 tisíc automobilů. Zatímco nových aut se prodalo asi 132 tisíc, ojetin se prodalo plných 213 tisíc.

Hned po osobních vozech se minulý měsíc prodávaly nejvíce lehká užitková vozidla (5 521 kusů). Motorkáři si pořídili 2 874 motocyklů.

Čtěte dále:

 

Právě se děje

Další zprávy