Prima tři roky roste, nově více podpoří české filmy

ČTK ČTK
30. 1. 2013 14:31
Televize loni zvýšila sledovanost všech svých programů o devět procent na 24,2 %
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - FTV Prima loni zvýšila sledovanost všech svých programů ve věkové skupině 15+ o devět procent na 24,2 procenta, řekl to nový generální ředitel televize Martin Konrád. Podle něj skupina Prima jako jediná televize za poslední tři roky nepřetržitě rostla.

"Loňský rok byl pro naši skupinu jednoduše úspěch. Zaznamenali jsme historicky nejvyšší sledovanost i nejlepší obchodní výsledek. Sledovanost celé skupiny vzrostla o devět procent, samotné Primy o jedno procento," řekl Konrád. Bližší údaje o hospodaření skupiny nezveřejnil.

V nadcházejícím období se chce Prima vedle kupování pořadů více zaměřit na koprodukci, a podpořit tím vznik českých filmů. "To jsme až dosud příliš nedělali," řekl Konrád. Prvním takovým filmem, který půjde do kin, je romantická komedie Martina a Venuše.

Letos na podzim by se Prima ve sledovanosti ráda dotáhla na českou jedničku TV Nova. Pomoci k tomu mají novinky v jarním programovém schématu, které televize dnes představila.

Vedle nové řady seriálu Cesty domů sází Prima na oblíbeného herce Bolka Polívku, který bude uvádět novou sobotní talk show s názvem Polívka na víně. Další novinkou bude soutěž Vylomeniny, kterou budou uvádět Martin Dejdar a Tomáš Měcháček. Na jaře odstartuje také třetí řada pořadu Farmář hledá ženu.

Vlastní pořad chystá také program Prima Cool, kde Iva Pazderková bude moderovat soutěžní pořad Pekelná výzva. Na Prima love bude hlavní jarní změnou pořad Božské dorty od Markéty.

V pátek 1. února ve 20:00 zahájí vysílání nejnovější kanál skupiny Prima Zoom, který nabídne každý všední den večer tříhodinové monotematické bloky dokumentů.

Na jaro chystá skupina Prima ještě jednu velkou novinku, zatím ale nechce prozradit jakou. "Společně s Cestami domů to bude největší investice letošního roku," uvedl pouze Konrád.

 

Právě se děje

Další zprávy