Prima: Potravinářská komora si chce stěžovat na Billu

redakce DOM, čtk
30. 7. 2007 20:06
Důvodem jsou nové poplatky pro dodavatele zboží
Foto: REWE Group

Potravinářská komora zvažuje podání stížnosti proti společnosti Billa, která v ČR nedávno převzala síť supermarketů Delvita. Důvodem jsou nové poplatky, které obchodní řetězec žádá po původních dodavatelích. Uvedla to dnes televize Prima.

Potravinářská komora se kvůli tomu obrátí na Úřad pro hospodářskou soutěž a některé parlamentní výbory. Billa považuje obchodní jednání s dodavateli za standardní.

"Je to z našeho pohledu nehoráznost, poněvadž ty dodavatelé si vlastně to svoje místo v regále již jednou zaplatili, a myslíme si, že změna majitele by neměla mít na toto vliv," řekl televizi ředitel Potravinářské komory Miroslav Koberna.

Společnost Billa považuje podle mluvčího řetězce Michala Donatha obchodní jednání, která jsou vedena s dodavateli, za standardní.

Delvita svých 97 supermarketů v Česku předala Bille v červnu poté, co se z tuzemska rozhodla odejít. Počet českých prodejen patřících Bille se tím zvýšil na 180. Mezinárodní skupina REWE Group za české Delvity zaplatila 100 milionů eur (zhruba 2,8 miliardy korun). REWE v tuzemsku kromě obchodů Billa provozuje i diskontní prodejny Penny Market.

 

Právě se děje

Další zprávy